Horgászegyesület Bicsérd

Info ablak

Képgaléria

Főoldal

Főoldal

Főoldal

Árak

Árak

Árak

Horgászrend

Horgászrend

Horgászrend

Fogható Halfajták

Fogható Halfajták

Fogható Halfajták

Kapcsolat

Kapcsolat

Kapcsolat

Megközelítés

Megközelítés

Megközelítés

Üdvözöljük a Bicsérdi Horgászegyesület Honlapján!

 

A Bicsérdi Horgászegyesület 1998 novemberében alakult 31 fővel. Jelenlegi taglétszámunk 165 fő.

Az egy főre eső éves átlagfogás 48kg/fő.

 

     Víz típusa: Tó          Vízterület: 2,9 (ha)

 

A bicsérdi tó a település központjában helyezkedik el, szép és rendezett. A tó partján - főként annak központi elhelyezkedése miatt - nyüzsgő élet folyik. A tavat szilárd burkolatú úton lehet megközelíteni, a parkolóhelyek közvetlenül a halőrház mellett találhatók, így az autók biztonságos tárolása megoldott. A parkoló mellett büfé üzemel.

 A víz mélység 1-2,5 m között váltakozik a déli rész valamivel mélyebb, míg az északi részen sekélyebb területet találunk. A tófenék talaja ideális nem iszapos, nem akadós, a víz tisztasága folytán a tóban élő halnak rendkívül ízletesek. A partot ritka növényzet övezi, mely nem akadályozza a horgászást.

  A több mint 10 éve kialakított horgásztó telepítése folyamatos, a horgászok nagy örömére két-háromhetente új szállítmány kerül a vízbe. A kínálat teljes körű: ponty, amur, kárász,szürkeharcsa,  csuka, fogassüllő, balatoni keszeg, sőt compó is fogható itt

  Főként az amatőr horgászok kedvelt célja, ám azok a kikapcsolódásra vágyó családok is gyakran megfordulnak itt, akik nem kizárólag a horgászás kedvéért látogatnak ide, hiszen a tiszta, ápolt tópart, a közeli játszótér, a büfé teljes szolgáltatást nyújt a szabadidő eltöltéséhez. Tavunk alkalmas arra is, hogy a horgászszülők bevezethessék gyermekeiket eme sport rejtelmeibe. A biztos halfogás egy életre szóló élményt jelenthet a gyermekek számára. A horgászok egy része a magányt kedveli, ám sokan szeretik a népesebb, mozgalmasabb vízpartokat, ők szívesen beszélgetnek, barátkoznak másokkal, tapasztalataikat, esetleg horgászpraktikáikat is megosztják a fiatalabb sporttársakkal.

  Bízunk benne, hogy felkeltette érdeklődésüket a mi kis tavunk. Ha ellátogatnak hozzánk, tapasztalni fogják, hogy a kis tó is tartogathat nagy élményeket.

Áraink:

 

Területi jegy: 28.000Ft

      foghtó mennyiség: Napi: 2db békés 1db ragadozó és 2 kg egyéb

                                     Heti:  3db békés 2db ragadozó 6kg egyéb

 

Felnőtt napijegy: 2.300Ft - éjszakai: 2.500Ft

       fogható mennyiség: 2db nemeshal amiből 1 lehet ragadozó 2kg egyéb

 

Ifjúsági napijegy: 1.000Ft - éjszakai: 1.600Ft

        fogható mennyiség: 1db békés  1db ragadozó 1kg egyéb

 

Gyerekjegy: 300Ft

HORGÁSZREND:

 

Horgászni jégolvadástól befagyásig, napkeltétől napnyugtáig csak a kijelölt helyekről lehet. Foglalt hely nincs (rokkantak kivételt képeznek). Májusban szombatonként, júniustól szeptember elejéig pénteken és szombaton 20.00 h-tól 05.00 óráig éjszakai horgászásra is van lehetőség.

A horgászhely megközelítése és az onnét távozás csak a halőr házon keresztül a halőr engedélyével lehetséges.

Érkezéskor leadandó a horgászigazolvány, a fogási napló kivételével. A kifogott nemeshalat

a fogási naplóba a horgász köteles azonnal bejegyezni. A méretes nemeshalat a horgász nem köteles megtartani, horogról kíméletesen vissza lehet engedni. A már haltartó szákba tett halat cserélni, visszaengedni szigorúan tilos. A horgászrend és a törvényes előírások ellen vétőktől a horgászati jogot azonnal megvonjuk! Aki ellen a horgászrend megsértése miatt fegyelmi eljárást kezdeményeztek a következő alkalomra horgászati lehetőséget nem kap.

Az 5 Kg feletti Ponty és a Koy Ponty elvitele Tilos, a kíméletes visszaengedése kötelező.

A horgászathoz két bot, botonként maximum 2db horog használható. Az éjszakai horgászatra külön engedély váltható.

Faj szerinti ívási tilalom nincs, kivételt képez a csuka és a süllő, melyek horgászata

május 1-től lehetséges.

Napi Kifogható mennyiség: 2db nemeshal, melyből 1db lehet ragadozó, 2 Kg egyéb.

A szürkeharcsa ragadozónak minősül, csak az 5kg-nál nagyobb példányokat lehet elvinni.

A nemes halak kifogása után, horgászmódszer változtatással az egyéb kategóriába eső halakra tovább lehet horgászni. A compó egyéb kategóriába esik de méretkorlátozással védett, a legkisebb kifogható méret 22cm.

Méretkorlátozások: Országos horgászrend szerint.

A gyakori évközi ponty-telepítések miatt a tavon időszakosan és területileg is horgászati korlátozások lehetségesek, melyek a halőrháznál lesznek kihirdetve. A horgász köteles merítőhálót és saját haltartót használni! Horgászhelyét tisztán tartani, a horgászat befejeztével megtisztítva elhagyni. A horgászati okmányait és a személyi igazolványát  a kifogott zsákmányával együtt ellenőrzéskor vonakodás nélkül felmutatni. A szabálytalanságra egymást figyelmeztetni, a halőrnek jelezni, esetleges fegyelmi eljárásban azt tanúsítani.TILOS! A sétautakon és töltéseken kerékpározni! A Fák és a növényzet irtása, a part megbontása, a szigetről és a tiltott területetkről horgászni. Etetni csak az engedélyezett horgászidőben és csak a horgászatra kijelölt helyekről lehet. A fogott halat távozáskor a halőrnek felszólítás nélkül be kell mutatni! A bicsérdi tóra a Bicsérdi Horgászegyesület szabályai sz irányadóak. A kifüggesztett horgászrend előírásait és a halőr utasításait mindenki köteles betartani. A horgászat közben bekövetkező balesetekért felelősséget nem vállalunk!

Amur

Compó

Csuka

Busa

Harcsa

Kárász

Süllő

Ponty

Rekordmérret

11 Kg

15,08 kg

22,8 Kg / 163cm

3,8 kg

12 Kg

Korlátozás

5 Kg alatt vissza kell engedni

5 Kg felett vissza kell engedni

Kapcsolat az Bicsérdi Horgászegyesülettel:

 

Gugora Antal

A Bicsérdi Horgászegyesület Elnöke

Tel: +36703757147

Halőrház:

Tel:+36709781030

Bicsérd Baranya megye középső részén Pécstől délnyugati irányban 18 km-re helyezkedik el. A település első okleveles említése 1262-ben, tehát már az Árpád-kor végén fellelhető. Fejlett mezögazdasága több évszázados múltra tekint vissza a település központjában található horgásztó, a virágos utcák, a Bicsérdi Nemzetközi Művésztelep alkotóinak kültéri műalkotásai, valamint az évente megrendezett Burgonyafesztiválok és egyéb nagyrendezvények a távolabbi településekre is elviszik a község hírét.

 

Remélem, településünk elnyeri az Ön tetszését is, így nemsokára ellátogat művészetpártoló, vendégváró, virágos községünkbe.

Horgásztó - wyw.hu

lap.hu

Bicsérd Község Honlapja

BTV Webdesing 2012